بررسی داروی قاعده آور مدروکسی پروژسترون Medroxyprogesterone


احتمالا کلمه ی پروژسترون به گوش بسیاری از زنان آشناست. در سیکل قاعدگی بانوان هورمونهای مختلفی از جمله پروژسترون دخالت دارند که پس از تحقیقات مختلف معلوم شد پروژسترون کنترل کننده سیکل قاعدگی و عامل آزاد شدن تخمک از تخمدان ها در تاریخ معینی از ماه به حساب می آید. از آن جاییکه بسیاری از بانوان به دلایل طبیعی و هورمونی قادر به تولید حد نرمالی از این هورمون نیستند لذا محققان بعد از تحقیقات بسیار به تولید داروهایی نظیر مدروکسی پروژسترون که همان کار هورمون طبیعی را در بدن انجام می دهد, دست یافتند. در این مطلب ما تلاش بر پاسخ به سوالات شما عزیزان نسبت به مکانیسم اثر و تاثیرات مدروکسی پروژسترون در بدن بانوان داریم.

مشخصات مدروکسی پروژسترون


مدروکسی پروژسترون



داروی مدروکسی پروژسترون (Medroxyprogesterone) که با نام های دیگری مثل Fariutal, Depo-provera, Adgyn-medro نیز در داروخانه ها موجود و در طبقه بندی دارویی هورمون های جنسی زنان جای می گیرد امروزه به دلایل نا معلومی بسیار پر کاربرد شده است! بنا بر گفته ی پزشکان گرچه این دارو باعث وابستگی در فرد نمی شود ولی استفاده بیش از حد از مدروکسی پروژسترون خطرناک و پر ضرر اعلام شده است و به همین دلیل اگر قصد خرید این دارو را دارید حتما باید نسخه پزشک معالجتان را به داروخانه تحویل و سپس دارو را دریافت کنید.

این دارو شبیه به هورمون طبیعی (پروژسترون) برای درمان بیماری های قاعدگی زنان و درمان رشد غیر طبیعی رحم (زهدان) بسیار پر کاربرد بوده و علاوه بر این ممکن است در درمان برخی سرطان ها، از جمله سرطان پستان، سرطان – رحم و سرطان پروستات، نیز کاربرد داشته باشد. اگر زنی خونریزی های غیر طبیعی از رحم دارد احتمال اینکه پزشک برای بازگرداندن سیکل طبیعی قاعدگی داروی مدروکسی پروژسترون را برای او تجویز کند نیز بسیار زیاد است.

امروزه یکی از بیشترین کاربردهای مدروکسی پروژسترون بدین صورت است که در زمان یائسگی در برخی موارد و طبق صلاح دید پزشک از مدروکسی پروژسترون برای کاهش حالت هایی مثل گرگرفتگی جایگزین استروژن طبیعی استفاده می شود. فرد مصرف کننده حتما با اشکال مختلف دارو یعنی قرص و تزریقی مخزنی برخورد کرده است اما اینکه کدام یک برای شرایط بدنی فرد مناسب تر است سوالیست که باید از پزشک پرسیده شود.

نحوه ی مصرف مدروکسی پروژسترون

مدروکسی پروژسترون


طبق نظر جمعی از متخصصان بهترین زمان مصرف دارو در نوع خوراکی دارو (۱ تا ۳ بار در روز در وقت معینی از دوره قاعدگی) و در نوع تزریقی دارو (هر 3 ماه یک بار) و اندازه دوز مجاز مصرفی دارو در درمان بیماری های قاعدگی زنان (۲/۵ تا ۱۰ میلی گرم در روز) و در درمان سرطانها (۱۰۰ تا ۱۵۰۰ میلی گرم در روز) اعلام شده است. شایان ذکر است که پزشک معالج شما ممکن است روند مصرفی دیگری را با توجه به شرایط بدنی شما اتخاذ نماید. در زنانی که قصد بارداری دارند داروی مدروکسی پروژسترون قادر به ایجاد یک قاعدگی مصنوعی است بدین صورت که فرد 10 روز از این دارو مصرف خواهد کرد و بعد به مدت 2 تا 10 روز منتظر پریود خود می ماند و این عامل باعث ایجاد عمل تخمک گذاری شده و به بارداری کمک خواهد کرد.

چگونگی تأثیر مدروکسی پروژسترون

مدروکسی پروژسترون

اثرات دارو در درمان سرطان ها، ظرف ۱ تا ۲ ماه و اثرات دارو در درمان بیماری های دیگر ظرف ۱ تا ۲ هفته پس از شروع درمان با دارو، ظاهر شده و اثرات نوع خوراکی دارو مدت ۱ تا ۲ روز و اثرات نوع تزریقی آن مدت چند ماه پس از قطع مصرف هر دوز دارو در بدن باقی می مانند. جذب مدروکسی پروژسترون به راحتی و از سیستم گوارش بوده و در کبد نیز متابولیزه خواهد شد.در هنگام مصرف مدروکسی پروژسترون حتما این دارو باید در یک محفظه سربسته، در جای خشک و خنک، دور از دسترس کودکان نگهداری شود.

نکته: مصرف این دارو را بدون مشورت با پزشک قطع نکنید. زیرا قطع ناگهانی مصرف دارو، ممکن است به عود مجدد علائم بیماری منجر شود اما اگر دچار عوارض شدیدی مانند ظاهر شدن جوش، خارش بدن و اکنه (جوش جوانی)، گشتید مصرف دارو را قطع کرده و سریعا با پزشک مشورت نمایید.

عوارض جانبی مصرف مدروکسی پروژسترون


مدروکسی پروژسترونمدروکسی

پروژسترون نیز با وجود اینکه یک هورمون طبیعی به شمار می آید اما دارای عوارض خاص به خود مانند تجمع آب میان بافتی که منجر به تورم پاها و زانوها و همچنین افزایش وزن میشود, است. ضمنا ممکن است عوارضی مانند نرمی پستان، تهوع، خستگی و کوفتگی، افسردگی و قاعدگی های نامنظم در زنان، نیز حادث شوند.

نکات احتیاطی مهم در مصرف مدروکسی پروژسترون

مدروکسی پروژسترون

اگر به دردها و امراض زیر مبتلا می باشید، حتما قبل از مصرف این دارو، پزشک معالج خود را در جریان بگذارید.

اگر به بیماری دیابت (افزایش میزان قند خون)، مبتلا می باشید و یا میزان فشار خونتان بالاست.

اگر قبلا دچار حمله قلبی یا لختگی خون شده اید.

اگر به دردهای مزمن کبدی و کلیوی دچار می باشد و یا داروهای دیگری را مصرف میکنید.

مصرف دارو برای زنان حامله مجاز نمی باشد. زیرا ممکن است سبب ایجاد ناهنجاری در رشد نوزاد گردد.

بیمارانی که برای رفع اختلالات قاعدگی از این دارو استفاده می کنند آگاه باشند که ظرف 3 تا 7 روز بعد از قطع دارو پریود خواهند شد.

اندازه گیری مداوم فشار خون در طی درمان با مدروکسی پروژسترون ضروری است.

احتمال اینکه پی از مصرف مدروکسی پروژسترون دچار خونریزی از لثه شوید زیاد است پس بهداشت دهان و دندان فراموش نشود.

ممکن است آبسه استریل در محل تزریق این دارو ایجاد شود.

داروی مدروکسی پروژسترون را همراه با غذا میل کنید.

منبع: آسان طب


[ بازدید : 570 ] [ امتیاز : 2 ] [ نظر شما :
]

[ شنبه 19 اسفند 1396 ] [ 15:00 ] [ leila ]

[ ]

نام :
ایمیل :
آدرس وب سایت :
متن :
:) :( ;) :D ;)) :X :? :P :* =(( :O @};- :B /:) =D> :S
کد امنیتی : ریست تصویر
ساخت وبلاگ تالار اسپیس فریم اجاره اسپیس خرید آنتی ویروس نمای چوبی ترموود فنلاندی روف گاردن باغ تالار عروسی فلاورباکس گلچین کلاه کاسکت تجهیزات نمازخانه مجله مثبت زندگی سبد پلاستیکی خرید وسایل شهربازی تولید کننده دیگ بخار تجهیزات آشپزخانه صنعتی پارچه برزنت مجله زندگی بهتر تعمیر ماشین شارژی نوار خطر خرید نایلون حبابدار نایلون حبابدار خرید استند فلزی خرید نظم دهنده لباس خرید بک لینک خرید آنتی ویروس
بستن تبلیغات [X]